Áron alul eladó!

A szerző ingatlanos. És leír mindent eladókról, vevőkről, bérlőkről, érdeklődőkről, ingatlanértékesítőkről, ingatlanirodákról, ingatlanokról. Eladóknak, vevőknek, bérlőknek, érdeklődőknek, ingatlanértékesítőknek. Mindent, Amit a hirdetéstől a költözésig tudni kell. Igen, lesznek hülye hirdetések! (Kollegák, a hirdetés rövid i, tessék megszokni!)

Posta

Mi a te történeted?

Rosszul jártál egy ingatlanossal? Jól jártál egy ingatlanossal? Jártál egy ingatlanossal? Van egy jó sztorid? Találtál egy idióta hirdetést? Küldd el, leközlöm! xotifan@indamail.hu

Friss topikok

  • Ingatlan manó: Úr isten :) A sok mindentudó János. De ha helyzet van akkor fuccs a nagy dumának (2014.03.03. 23:01) Mit csinál egy ingatlanos?
  • makacs szennyeződés: csólingatlanosvagyok.szétloplak.blog.hu gratulálok. legalább ne lennél rá büszke. keress valami m... (2010.02.19. 12:55) Báncsáka ingatlanost!
  • Stiel: Ne csak a négyzetméternél legyünk őszinték. A lakás állapotánál ez nehéz, mivel némileg szubjektí... (2010.02.15. 00:20) Mennyitért lehet eladni? - Megnyílik a tudástár!
  • Stiel: Én azt látom a környezetemben (és ebből arra következtetek, hogy arrafelé megy a világ úgy általáb... (2010.02.14. 23:51) Van haszna a szakmámnak?
  • Stiel: Mennyi pénzed van az újra összesen? Ehhez tudni kell meglehetős pontossággal, hogy mennyiért lehet... (2010.02.14. 22:49) Eladjuk vagy ne adjuk?

Utolsó kommentek

  • Ingatlan manó: Úr isten :) A sok mindentudó János. De ha helyzet van akkor fuccs a nagy dumának (2014.03.03. 23:01) Mit csinál egy ingatlanos?
  • Stiel: @Xotifan: OK, persze, te a másik oldalról nézed. :) Téged nem bízlak meg, így jártál. Magamnak k... (2010.02.19. 22:16) Mit csinál egy ingatlanos?
  • Stiel: @Xotifan: OK, persze, te a másik oldalról nézed. :) Én nem bízlak meg, így jártál. Magamnak kell... (2010.02.19. 22:14) Mit csinál egy ingatlanos?
  • makacs szennyeződés: csólingatlanosvagyok.szétloplak.blog.hu gratulálok. legalább ne lennél rá büszke. keress valami m... (2010.02.19. 12:55) Báncsáka ingatlanost!
  • Xotifan: @Stiel: Egy 10Mft-os ingatlannál ez 50.000 Ft., kicsit keveslem. (2010.02.19. 10:07) Mit csinál egy ingatlanos?
  • Utolsó 20

Mit csinál egy ingatlanos?

2008.09.05. 23:29 Xotifan

No igen, mégis mit? Sokak szerint egész nap mereszti a seggét, néha felhív embereket akik egyáltalán nem akarnak vele beszélni, néha megmutat egy lakást amit egyébként a tulajdonos is meg tudna mutatni, aztán ha mindkét felet átverte, mehet a szerződésre ahol felmarkol annyi pénzt amennyit senki más nem keres. Jó munka, mi? Gyertek ti is ingatlanosnak! Semmi munka, sok pénz! Kiváló ajánlat, nem? És mégis, valahogy nem hemzsegnek a friss jelentkezők. Miért? Mert "ingatlanozni" gáz. Társadalmi megítélésünk talán a listás parlamenti képviselőkéhez mérhető, az Urbanistán egy kommentelő a taxisokhoz hasonlított minket, de szerintem a taxizás jóval magasabb státusz. Ahhoz kell némi tudás. Az ismeretterjesztésen kívül azt is a blog céljául tűztem ki hogy megpróbáljam minél szélesebben bemutatni az értékesítők tevékenységét, megmutatni hogy mi is dolgozunk annyit mint bárki más, nekünk is tanulnunk kell és sajnos mi sem keresünk többet.

Lássuk hát mit csinálunk (vagy kéne csinálnunk):

Először is, az ingatlanértékesítés az egyik legkomplexebb munka. Ha sportszeletet akarsz értékesíteni, van egy terméked és egy piacod ami vevő lehet rá. Ingatlannal kicsit más a helyzet. Először létre kell hoznod a terméket. Van egy ingatlan ami eladó. Az ingatlanosnak ezzel nem az a feladata hogy megkeresse a tulajdonost, rátegye a százalékát a tulajdonos irányárára és aztán elkezdje hirdetni. Az alapokról kell kezdeni az egészet. Először magát a szolgáltatást kell értékesíteni a tulajdonos felé. (Ez persze általában egy kéretlen telefonhívással kezdődik) El kell neki mondani hogy mégis mire számíthat ha irodával fog dolgozni, mit teszünk mi, mit kell neki tennie, hogy fog felépülni az eladás folyamata. Aztán a tulajdonos eldönti hogy szeretne-e irodával dolgozni, azon belül pedig, hogy szeretne-e velünk dolgozni. Ekkor kezdjük el létrehozni a terméket.

Kell hozzá egy motivált tulajdonos, aki nem csak próbára akarja tenni a lakását a piacon hanem tényleg el is akarja adni. Ezt kell megítélni első lépésben. Ha ez nem sikerül, sok problémánk lesz az értékesítés során.

Kell hozzá egy piacképes ingatlan. Azt tudni kell hogy mindenre lehet vevőt találni. Legfontosabb az ár. Ezt nekünk kell meghatározni és elmondani a tulajdonosnak hogy miért ennyiért kell hirdetni. Persze ez nem egy fix ár, attól függően hogy milyen időtávon szeretne megválni a lakhelyétől, van benne némi játék.

No igen, tanácsadás. Az ingatlant fel kell készíteni az eladásra. Tájékoztatni kell a tulajdonost hogy milyen változtatásokkal könnyíthetjük meg az értékesítést. Egy kis festés, rendrakás a lakásban/kertben csodákra képes. De pl. hogyan mondod meg egy ismeretlennek hogy büdös van a lakásában? És egy ismerősnek?

Jön a látványos háttérmunka: ízléses fényképeket kell készíteni amik jól mutatják be a lakást és ízlésesek, figyelemfelkeltőek is. Ugyanez vonatkozik a hirdetési szövegre. Sem fényképpel, sem szöveggel nem éri meg megtéveszteni. Ha túl magasra helyezzük az elvárást, lesznek bejövő hívásaink, de a mutatások rendre kudarccal, csalódottsággal fognak végződni. A könnyen megszerzett érdeklődőt könnyen el is veszítjük. A bizalmát pedig mindenképp. Pedig az később jól jöhet.

Ha ezzel végeztünk, készen van a termék. El lehet kezdeni hirdetni. Online. offline, egyik sem olcsó és mindegyik hasznos. Rengeteg hirdetési forma van, külön posztot ér. Meg kell tervezni hogy mire költsük a jutalékunkat ahhoz hogy pár hónapon belül meg is kapjuk. És mi kapjuk meg, ne más. Ha jól végeztük a dolgunkat (van egy jó megbízásunk amit jól hirdetünk) jönnek a hívások, lehet mutatni.

A mutatás jó móka. Kezdődik a szervezésével, van 3 vagy több ember akiket össze kell hozni térben és időben. Vannak vadidegenek akikkel meg kell ismerkedni, el kell nyerni a bizalmukat. Objektíven be kell mutatni az ingatlant, a minket körülzsongó tulajdonos hülyeségeitől nem zavartatva magunkat, sőt, ha ismerjük a vevő igényeit, fel kell hívni a figyelmét a számára fontos részletekre ill. az ingatlanban rejlő lehetőségekre. Ne feledjük, függetlenül attól hogy a tízmillió belsőépítész országa vagyunk, lehet hogy mi, akik hetente tíz új lakással találkozunk, tudunk olyat mondani amire az érdeklődő nem gondolt.

No, mutatás után jön a neheze: érdeklődőből vevőt kell csinálnunk. Ha ez sikerül, már csak némi jogi, adózási ismerettel és tárgyalási képességgel (ami nem feltétlenül van meg mindenkiben, főleg akkor ha egy élet munkájának eladásáról/befektetéséről van szó) össze kell kovácsolnunk az eladó és vevő igényeit. Mi vagyunk azok akiknek nem hazudnak, hisz nem velünk tárgyalnak hanem a másik féllel. Mi közvetítők vagyunk. Mi rakjuk össze a kirakóst. Tudjuk hogy az egyik hol tud még engedni hogy a másik elégedett legyen. (Nem csak az ár a kirakós része, ezt jó tudni. Rengeteg dologgal lehet játszani.)

És ha ez mind-mind összejött, jön az adásvételi szerződés. Itt ha normális ügyvéd van, semmi dolgunk nincs. Persze nem árt egy kis felkészültség, van hogy a vevő ócsó ügyvédet keres, a húga volt szeretőjének a válóperes ügyvédje meg pont ilyen, no ekkor szoktam sírni mikor az adásvételi szerződésre nézek. És bizony nem árt ha az értékesítő látott már ilyesmit (én pl. mindig elolvasom, mindenből lehet tanulni) és szólni tud hogy melyik rész miért nem lesz jó és kinek.

Merthogy az egész folyamat alatt bármi rossz történik bármelyik féllel, az nekünk rossz. A legfontosabb hogy bizalmat építsünk ki úgy eladó mint vevő felé. Hogy amikor 5-10 év múlva a most vásárolt lakást eladják, minket keressenek vele. És ne kelljen kéretlen telefonokkal zaklatnunk senkit.

17 komment

Címkék: szakma vevő ismeretterjesztés eladó

A bejegyzés trackback címe:

https://aronalul.blog.hu/api/trackback/id/tr18650583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DEGEC 2008.09.06. 14:54:25

a texis helyett irhattam volna rendőr, katonát, bárki mást akik eladták a becsületük, és nem biznak bennük, de ilyenek az ügyvédek is stb....
hogy a használtautó nepperekről ne is beszéljek.
sok kontár tönkretette, megrendült a bizalom, nehéz visszaszerezni.

de ezért jó tudni, hogy van olyan ingatlanos is, aki akar a munkájával foglalkozni, igényes rá, tekintve hogy blogot indit, neki, még akkor is ha esetleg ettől remél némi plusz ugyfélkört (ami persze nem elitélendő)

sok sikert a bloghoz.

Xotifan · http://aronalul.blog.hu 2008.09.06. 18:19:34

Köszönöm a jókívánságokat.

Loga 2008.09.08. 14:06:14

szerintem a net korában csakis az eladók igénytelenségének köszönhetően van az ingatlanosoknak létjogosultsága:

az ingatlanos "munkája", hogy bizonyos (és itt a baj, hogy NEM ISMERT) összegért cserébe NEM TARTJÁK VISSZA AZ INFÓT a vevő elől.

egyfajta gát az adásvétel során, egy beékelődő infó-parazita, aki továbbengedi a vevőt az eladóhoz titkos összegért cserébe.

az eladó lusta/béna/hülye, hogy csináljon 5 képet a lakásáról, házáról, és feltegye az ingatlan.com-ra (plusz három oldalra), és lusta/béna/hülye szánni pár órát, hogy megmutassa a vevőnek. milliókat bukik.

a vevő már sokszor sejti (tudja), hogy az ingatlanos lehúzza őt (is), de nem tud mit csinálni, a kullancs már ott van, milliókat bukik.

még egy ingatlanos sem tudott arra az egyszerű kérdésre válaszolni, hogy hogy máshogy "érik el a vevőt" ezeken az INGYENES hirdetési módokon kívül.
mert ők állítólag ezzel nagyon sok munkát végeznek, "a vevő megtalálásával".

talán, ha létezne fix vagy számítható, bevallott ár a hirdetésért + plusz lakás-bemutatásért, akkor nem lenne ilyen a megítélésük, de sajnos a neten ezek a dolgok ingyenesek, a sok gonosz vevő meg valahogy ezért mégiscsak mérges, ha ezzel a "szolgáltatással" találkozik.

Loga 2008.09.08. 14:08:37

ja, és a legjobb, amikor a fórumon benyögi a vevő, hogy ő jól járt, mivel rátalált erre a lakásra.

- és mennyiért találtál rá a 20 milliós lakásodra? 2 millióért? tényleg jól jártál.

az eladó meg képes örülni, hogy nem kellett egy órát a hirdetésfeladással foglalkoznia, pár milláért megcsinálta ezt helyette valaki.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.09.08. 15:33:27

Két fajta ingatlanos létezik. Az egyik akikről itt szterotipiákat mondtatokok, és a másik, aki ért is ahhoz amit csinál. Lakást eladni elvben könnyű - hiszen felpakolod a netre a cuccost és hadd szóljon. Csakhogy annyi ingatlanos portál van és annyi hirdetési újság, hogy ha mindegyikhez fel akarvád tenni, elúszna vele a napod. Arról nem beszélve, hogy másnap már rég eltűnne a hirdetés a portálok első 50 találati sorából, mert a "konkurencia" rádpakol. Az ingatlanos ellenben fél napokat vállaltan ezzel foglalkozik. Helyetted hirdet. Neki kerül pénzébe és idejébe. De nem is árul zsákbamacskát (jó esetben). Hiszen ennek fejében kéri el az eladási árból a 1,5-6 % közötti jutalékát (ami a hiedelmekkel ellentétben nem hozzá kerül teljes egészében). Ráadásul a jó ingatlanosnak nem csak eladandó lakásai vannak, hanem potenciális vevőjelöltjei is. Akik esetleg már hosszabb ideje keresnek specifikusan ingatlant. Így ha befut egy új eladandó lakás, az ingatlanos rögtön ajánlani tudja nekik, s a tényleges eladónak nem kell a vakszerencsében bíznia, hogy rája bukkanjanak. A jó ingatlanosnak vannak további tapasztalatai is - netán szakmai tudása is. Ért az ingatlanjoghoz és az ingatlan adózáshoz is kicsit. Nem APEH szinten, de azért jobban mint egy átlagvevő/eladó. Tud továbbá megbízható szállítókat és felújítóbrigádokat ajánlani - ami nagyban megkönnyítheti egy átlagember dolgát.
Eladói oldalon tehát segít a valódi vásárló felkutatásában, vevői oldalon pedig a legmegfelelőbb lakás felkutatásában és esetleges felújításában.
Mindennek természetesen ára van, de aki ingatlanirodán keresztül bonyolítja a laksvásárlásá, annak ezzel tisztában kell lennie.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.09.08. 15:41:16

Arról nem beszélve, hogy egy eladónak sem kell kizárólagosságot kötnie! Ha van energiája, eladhatja saját maga is a lakását. Az ingatlanirda csak egy plusz bónusz. Hiszen fizetni csak utólag kell, ha valóban más hozta a végső vevőt.

Ui: a lakás valódi paramétereit egyébként egy ingatlanos sem vállalhat garanciát. Ő is csak abból dolgozik, amit neki elmondanak. Viszont ha becsületes és jó szakember, akkor egyszerre képviseli mindkét fél érdekeit - akárcsak az adásvételben közreműködő ügyvéd (lefedve vele magát).

Kismacska (BELLA) 2008.09.09. 08:25:45

Engem az idegesít a NAAAAGY NEEEEHÉZ INGATLANOS szakmában, hogy (tisztelet a nagyon kevés kivételnek) visszataszító módon raknak fel értékes ingatlanokat az ingatlan.com-ra.

Majdnem mindegyik hemzseg a helyesírási hibáktól, 40-50 milliós (de mondhatnék 20 millióst is, ugyanaz) ingatlanokat raknak fel úgy, hogy nincs értékelhető kép, nincs értékelhető információ róluk.

Értem én, hogy vannak tisztességesek, de könyörgöm, hol? Amikor felnyom az alberlet.hu-ra egy halom hirdetést, berakja "képként" a saját logóját, csak azért, hogy a keresőm kidobja az ingatlant... amikor a fenti undormánnyal találkozom, amikor felrak erősen felújítandó lakást, de NEM tesz be alaprajzot, ami alapján azt mondanám, hogy hű, ezt érdemes lenne átalakítani.

És a LEGÚJABB: felrakja az ingatlan.com-ra az új építésű ingatlant mondjuk a 11. kerület Kondorosi útra, lenyitom, megnyitom az adott lakást, és láááám!!! Nem 11. kerület. Hanem mondjuk 18. Vagy a 17. kerület Rákosborzasztó, halál kinn.

Kidobja a keresőd, mert egy meghatározott helyen akarod megvenni a lakást és ilyennel LOPJÁK az idődet!!!! Komolyan... Meg amikor 100x felrakják ugyanazt az ingatlant. Könyörgöm, a korábbit töröljék már!

Egyszerűen az egész szakma egy nagy halom f*s lett. Kedves blogíró, nézzünk szembe vele. Az emberek többségét kirázza tőletek a hideg. És nem biztos, hogy rólad van szó. Ne a kivétel hőbörögjön, lássa be, hogy vannak szemetek, akik lehúzhatnák magukat a WC-n, akik rontják az egész szakma hitelét. Talán ideje lenne valamilyen normális, szakmai szervezetet létrehozni néhány normális (akár kicsi!!) ingatlan irodának, SZIGORÚ kritériumokkal.

Vagy nem tudom.

Szó volt az alberlet.hu-ról. Ott találkoztam azzal, amit fentebb írtam, és mikor felhívtam a megadott számot (konkrét fotó nem volt fenn egyetlen ingatlanról sem, csak a logójuk képként), azt mondták, hogy menjek be hozzájuk. Na köszi. Ezt inkább kihagytam, mert tudtam, hogy lejárt címekkel tele listát vehetnék 3000 forintért.

Találkoztam normális ingatlanossal is, de nekem az ÖSSZBENYOMÁS: gáz, gáz, gáz!!!! Mindenféle kókler, érettségi nélküli, helyesen írni, fogalmazni, központozni nem tudó emberke csinálja ezt a szakmát, gondolom képesítés nélkül.

Kellene egy kötelező képesítés, kellene valami központban kiadott igazolvány, ami ehhez a képesítéshez kötött, kellene hozzá diploma (sajnos, így TALÁN helyesírásilag nem lenne gond). Ja, hogy ehhez össze kellene fogni és nem széthúzni, mint Magyarlandban szokás? Hát igen.
De enélkül ne várjatok változást.

És ismered a mondást a marketingből: vevőt, partnert szerezni nagyon nehéz, a bizalmat elveszteni könnyű, visszaszerezni iszonyatos munka, HA egyáltalán lehetséges.

Én, ha tehetem majd, kerüllek benneteket, mint a pestist. Ezért. És nem vagyok egyedül. Azért kíváncsi lennék, tudsz-e VALÓBAN korrekt, megbízható ingatlan irodát. A Tiéden kívül, ami tuti szuper, és valószínűleg igazi karitatív szervezet.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.09.09. 09:36:43

Nem értem a "kedves" ingatlanosoknak mi a problémája!
Dolgozni kell?
Mindenkinek kell dolgozni, aki normálisan meg akar élni.
Van egy lakás. Ér x milliót. Eladó eladja, vevő megveszi, plussz adminisztratív költségek, és kész.
Az eladónak melója van vele. Ez tény.

Ugyanez közvetítővel: X milliós lakás. Vagy a plusz 10%-al kezdi helyből árulni a közvetítő, amivel jóval nehezebb eladni, vagy piaci ár, de annak egy részét viszi jutalékként.
Első esetben a vevőt és az eladót is károsítja a magasabb ár, és a hosszabb eladási idővel, utóbbiban pedig csak az eladót.

Ne is beszéljünk arról, hogy kizárólagosság, iratják alá a mindenféle papirokat, majdnemhogy azért is fizetnem kell, hogy benézzek az ajtón. Ha a tulaj adja el szintén perkálhat az irodának, mert az ugye jár... f*szság!
Nem jár!

Kullancs az összes!
A plusz pénz lenyúlásán kívül semmiféle többletszolgáltatást nem nyújtanak, amit ne tudna a tulaj elintézni.
Olyan hangosan panaszkodnak tv-ben rádióban... meg a szakma... jajj-jajj...
Aztén beülnek a céglogo-s terepjáróba, mert az a legolcsóbb, és olyan rosszul keresnek...

Nevetséges a siránkozás.
Legfőképpen az, hogy ezt a kizsákmányoló, másokat lehúzó viselkedést, ha az ember a helyén kezeli akkor még meg is sértődnek.

Láttam én közvetítős lakásokat. Hazugság volt az összes. Sz*r hely, pocsék állapotú ház, pocsék lakások. Volt ahol egy szekrénybe (!!!) rakott WC jelentette a "fürdőszobát".
A taxisok hozzájuk képest az erkölcsi tisztaság etalonjai.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.09.09. 10:30:04

Ha viszon lakást vennétek, valószínűleg szívesen tehermenetsítenétek magatokat azzal, hogy egy ingatlanossal kerestetitek meg a potenciális kecókat, nem?
Noha az ömlesztett hirdetésismétlések - más és más ügynök telefonjával - valóban idegesítőek. Ez ellen nem lehet tenni semmit - főleg ha egy 700 fős ingatlanhálózathoz adtuk be a kecót. De hát semmi sem kötelező. elsőre mindeki próbálja meg maga eladni alakását, és ha 3-4 hónapig sem megy el, bízzon meg nyugodtan hivatásos ingatlanost is.

Xotifan · http://aronalul.blog.hu 2008.09.10. 08:16:20

Kedves maxt. Nincs nekem semmi problémám, sőt! Mellesleg az ingatlanközvetítés ugyanazon logika alapján történik mint a munkaerőközvetítés. Szerintem. Tévednék? Órán belül új poszt, ott kifejthető!

Stiel 2010.02.13. 18:38:10

Összefoglalnám abból a szempontból, hogy ez hogy megy, ha az eladó maga csinálja végig. Első bekezdés az 'Először is' kezdetű.

1-3. bekezdés: Előnyöket, hátrányokat mérjük fel. Lőjük be jól az árat.^
4-5. bekezdés: rakjunk rendet, csináljunk normális fényképeket, írjunk jó ismertetőt.
6. bekezdés: hirdessük meg. (Interneten, néhány ezer forint.)
7. lakást bemutatni, előnyeit ecsetelni.*
8. megegyezünk. Eladói szemszögből többnyire az ár a legfontosabb Erről már írtam másik topikban, lásd presztízsár stb.
9. szerződést kötünk. Eladóként érdemes átnézetni a vevő ügyvédjének tervezetét egy olyan (úgymond saját) ügyvéddel, akiben megbízunk. Ez költség, de jóval kevesebb, mint magának a szerződésnek a megírása.

Összességében én újfent nem látom, hol hiányzik ebből az ingatlanos. Lehet, hogy egy jó (!) ingatlanos kicsit jobban megcsinálja a dolgokat, mint az eladó, de a lakást egyszer kell eladni, és ha ahhoz elég az eladó teljesítménye is, akkor kár kiadni pénzt ingatlanosra. Pláne, hogy zsákbamacska is, mert kevés a jó ingatlanos.

^ Neten lehet tájékozódni. Piacként működik a dolog, a többiekéhez hasonló árszint jó lehet, kell egy konkrét dolog, amivel kitűnik a tömegből és máris minket választanak. Lásd a másik megjegyzésemet is.

* Jó, ha van legalább egy konkrét előnye az ingatlannak a hasonlóakhoz képest. Ez lehet például cirkófűtés a sok konvektoros lakás között vagy akár egyszerűen csak alacsonyabb ár. Ezt érdemes hangsúlyozni.

Xotifan · http://aronalul.blog.hu 2010.02.14. 12:20:46

@Stiel: Én nem állítom hogy emberileg képtelenség ugyanazt megtenni, mint amit amit egy ingatlanos tesz. Csak azt mondom, hogy van vele munka, amit az ember elvégezhet saját maga, vagy rábízhatja egy értékesítőre, akinek talán tapasztalata is van a folyamatban. Az interneten mindenről fel lehet lelni információt, az pedig hogy nyakkendőkötést, ingatlanértékesítést vagy villanyszerelést vállal valaki do it yourself-módon, mindenkinek a saját hatásköre.

Stiel 2010.02.14. 23:51:43

Persze, szolgáltatást nyújt az ingatlanos. Csak - drágállom.

Kb. 0,5% jutaléknál döntenék úgy, hogy a hirdetés+eladásért megfizetek valaki mást - feltéve, hogy legalább olyan jó munkát végez, mint én, mindenféle úgymond profi háttér nélkül. (Jelenleg ez sajnos nem garantált). Lehet, hogy ez irreális elvárás, ez esetben magam végzem a munkát. Ez van.

Xotifan · http://aronalul.blog.hu 2010.02.19. 10:07:25

@Stiel: Egy 10Mft-os ingatlannál ez 50.000 Ft., kicsit keveslem.

Stiel 2010.02.19. 22:14:17

@Xotifan: OK, persze, te a másik oldalról nézed. :)

Én nem bízlak meg, így jártál.

Magamnak kell intéznem az eladást, így jártam.

Stiel 2010.02.19. 22:16:05

@Xotifan: OK, persze, te a másik oldalról nézed. :)

Téged nem bízlak meg, így jártál.

Magamnak kell intéznem az ingatlan-eladást, így jártam.

Ingatlan manó · i-szerviz.com 2014.03.03. 23:01:38

Úr isten :) A sok mindentudó János. De ha helyzet van akkor fuccs a nagy dumának
süti beállítások módosítása