Áron alul eladó!

A szerző ingatlanos. És leír mindent eladókról, vevőkről, bérlőkről, érdeklődőkről, ingatlanértékesítőkről, ingatlanirodákról, ingatlanokról. Eladóknak, vevőknek, bérlőknek, érdeklődőknek, ingatlanértékesítőknek. Mindent, Amit a hirdetéstől a költözésig tudni kell. Igen, lesznek hülye hirdetések! (Kollegák, a hirdetés rövid i, tessék megszokni!)

Posta

Mi a te történeted?

Rosszul jártál egy ingatlanossal? Jól jártál egy ingatlanossal? Jártál egy ingatlanossal? Van egy jó sztorid? Találtál egy idióta hirdetést? Küldd el, leközlöm! xotifan@indamail.hu

Friss topikok

  • Ingatlan manó: Úr isten :) A sok mindentudó János. De ha helyzet van akkor fuccs a nagy dumának (2014.03.03. 23:01) Mit csinál egy ingatlanos?
  • makacs szennyeződés: csólingatlanosvagyok.szétloplak.blog.hu gratulálok. legalább ne lennél rá büszke. keress valami m... (2010.02.19. 12:55) Báncsáka ingatlanost!
  • Stiel: Ne csak a négyzetméternél legyünk őszinték. A lakás állapotánál ez nehéz, mivel némileg szubjektí... (2010.02.15. 00:20) Mennyitért lehet eladni? - Megnyílik a tudástár!
  • Stiel: Én azt látom a környezetemben (és ebből arra következtetek, hogy arrafelé megy a világ úgy általáb... (2010.02.14. 23:51) Van haszna a szakmámnak?
  • Stiel: Mennyi pénzed van az újra összesen? Ehhez tudni kell meglehetős pontossággal, hogy mennyiért lehet... (2010.02.14. 22:49) Eladjuk vagy ne adjuk?

Utolsó kommentek

  • Ingatlan manó: Úr isten :) A sok mindentudó János. De ha helyzet van akkor fuccs a nagy dumának (2014.03.03. 23:01) Mit csinál egy ingatlanos?
  • Stiel: @Xotifan: OK, persze, te a másik oldalról nézed. :) Téged nem bízlak meg, így jártál. Magamnak k... (2010.02.19. 22:16) Mit csinál egy ingatlanos?
  • Stiel: @Xotifan: OK, persze, te a másik oldalról nézed. :) Én nem bízlak meg, így jártál. Magamnak kell... (2010.02.19. 22:14) Mit csinál egy ingatlanos?
  • makacs szennyeződés: csólingatlanosvagyok.szétloplak.blog.hu gratulálok. legalább ne lennél rá büszke. keress valami m... (2010.02.19. 12:55) Báncsáka ingatlanost!
  • Xotifan: @Stiel: Egy 10Mft-os ingatlannál ez 50.000 Ft., kicsit keveslem. (2010.02.19. 10:07) Mit csinál egy ingatlanos?
  • Utolsó 20

Az index elemzése tabukat dönt!

2008.09.11. 16:12 Xotifan

Íme a tudás, olvassátok:

Az index Túlárazzák a használt lakásokat című, csodálatosan mély elemzésében (tulajdonképp nem is az övék, DH-anyag alapján írták) megtudhatunk mindent a budapesti lakáspiacról. Mindent, amit már eddig is tudtunk. Mert ugyanezt a cikket leközölhették volna két hónapja ugyanúgy mint tavaly vagy tavalyelőtt. Még a számok is maradhattak volna (kivéve talán az újépítéses részt, ahhoz nem értek, nem is akarok érteni). Gyanítom le is közölték már ezt a cikket nem egyszer. Csodálatos örökigazságok tárháza ugyanis. Én pedig komolyan feltételeztem hogy az ármeghatározós posztom nem fogja megütni a leközölhetőség szintjét, erre jön az index és bebizonyítja, az interneten minden lehetséges. A DH-nak meg üzenem hogy ha komolyan elemezni akar, elemezze ki ezt: Éveken keresztül rengeteg 1+1 ill. 2 szobás ún. csúszózsalus lakást lehetett találni a II.-XII. kerületben 20 MFt alatt, sőt, olykor 17-18 MFt-ért is. No, ezek a lakások pár hónapja szőrén-szálán eltűntek a piacról. És mégis, ezt most hogy? Miért? Kinek jó ez? Nekem pl. nem, mert ezekre a lakásokra mindig volt egy stabil felvevőpiac, jellemzően 25-35 éves jócsajok formájában. Most meg... Pedig mennyi örömöm volt nekem azokban a mutatásokban!

9 komment

Címkék: a kapitány naplója

A bejegyzés trackback címe:

https://aronalul.blog.hu/api/trackback/id/tr93658838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.09.11. 19:50:08

Az ingatlanos cikkek általában valóban felületesek. Ahogy írod, örökigazságokat tartalmaznak és maximum néhány aktuális trend jellemzőjét. De hát nem egy bonyolult szakma ez, hogy naponta változzon...
Viszont nem mindenki ad/vesz lakást naponta, úgyhogy itt is megállja a helyét az "Újszülöttnek minden vicc új" tézis.

Xotifan · http://aronalul.blog.hu 2008.09.12. 22:54:42

Az rendben van, de ez mégiscsak egy újság, mégha internetes is, ilyen alapon naponta írhatnák meg hogy Az ég még mindig kék.
Ennek a cikknek akkor lehet létjogosultsága ha a DH fizetett volna érte. Mert nagyrészt olyan dolgokat ír, amit mi, értékesítők szoktunk a tulajdonosoknak mondani érvként, ármeghatározáskor/árlevitelkor. Ugyanazok az elcsépelt fordulatok, évek óta. Ez a cikk nem tájékoztat hanem az árakat nyomja le.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.09.13. 00:58:11

Itt-ott belefutok néha Murányi Ákos okosságaiba. Na azokból se sok újat szűrhet le az ember...

MÁS
Én birom az ingatlanirodákat, de nem sok egy kicsit az a bruttó 6% ? Ha keveyebb lenne, nem kéne enyomni az árakat. Tudom-tudom az OC azért sikeresebb, mert állítólag elcsalja az Áfát... Na de akkoris.

Xotifan · http://aronalul.blog.hu 2008.09.13. 09:10:26

Én rólad hozzászólásaid alapján azt feltételezem hogy ingatlanos vagy, tán pont DH-s, ha Ákos neve így, említés nélkül is előjön. Egyébként ezekről az elemzésekről annyit hogy nem tudományos, inkább üzletpolitikai jellegűek, a célnak így megfelelnek.
Az OC csalja az áfát? Nem tudom, annál a hálózatnál még nem dolgoztam:)
A 6% (már ahl 6, a DH pesten 5+áfával dolgozik? Mert budán 4,5+áfa volt már anno is.) meg nem véletlenül 6. Ha egy kis iroda minden szolgáltatásnyújtás nélkül 3+áfáért dolgozik, miért ne lehetne egy fullservice hálózat részéről többet is elkérni? Nem találkoztam túl sok kőgazdag ingatlanossal, sokfelé van bontva a jutalék, üzemeltetni kell a rendszert. Azt a rendszert ami nélkül jóval nehezebb lenne eladni.
Ja, akarok írni egy hálózatösszehasonlítós posztot, aki szakmabeli, írja meg hogy milyen helyen dolgozik, mennyi jutalékért, ő mint értékesítő mennyit kap ebből, stb. Mert nem is egy, hanem két poszt lesz, egyrészt a tulajdonos mit válasszon, másrészt értékesítőnek hol éri meg jobban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.09.13. 09:42:19

Jól feltételezed :o) Bár már csak múltidő. Szerettem, de végül más területen találtam meg a boldogulást. Nekem sokszor jelentett gondod "lenyomni" az ügyfeleknél a jutalékot. Aztán egyre többen lettünk, és a jutalékolás is átalakult. Az a rendszer már nem jött be nekem. De izgalmas időszaka volt az életemnek.

Xotifan · http://aronalul.blog.hu 2008.09.13. 10:16:47

Te is tavaly januárban léptél le? Azt az új rendszert már nem volt időm megtapasztalni. Én előtte mentem át a konkurenciához, most pedig én is civil pályát választok, bár hobbinak szerintem megtartom a közvetítést, mert én is szeretem csinálni, csak tervezni nem lehet vele az életet:)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.09.13. 10:39:15

Én még ráhúztam annó. De te át tudtál menni a konkurenciához? Elvben tiltotta a szerződés...

cbc 2008.09.29. 01:52:48

Szerintem ez egy kicsit műfelháborodás. Egyrészt teljesen felesleges napisajtóba mélyeket elemzni, mert senkit sem érdekel, nem olvassa el. Másrészt az olvasók 95%-a arra sem emlékszik, hogy előző este mik voltak a vezető hírek - azaz párhavonta el lehet mondani ugyanazt nyugodtan. Olyan ez mint pl. hogy ne menjen olcsó buszos árubemutatóra mert átverés, aztán mégis mennek.

bpelhos 2009.01.21. 23:08:18

Csatlakozok az ingatlanügynökök táborához... De csak amíg sikerül eladni ezt a saját lakást :)
eladoalakasom.info/Bemutatkozas-Tulajdonostol_XI_11_kerulet_Ujbuda.html
süti beállítások módosítása